sunnuntai 20. syyskuuta 2015

George Lucasin ihmeellinen Star Wars Episodi 1 Pimeä Uhka

Kauan kauan sitten eräässä kaukausessa galaksissa kuolleeksi luultu paha on heräämässä henkiin. Se yllättää jedit, joiden huomio on kiinnittynyt Tasavallan ja Kauppaliiton välisiin poliittisiin riitoihin. Nyt Voiman pimeä puoli uhkaa vallata maailman, ja ainoastaan muinainen Jediennustus voi pelastaa koko galaksin tuholta.
Taatoinen erämaaplaneetalla, kaukana Tasavallan valtapiiristä, nuori orjapoika paiskii töitä päivisin ja uneksii öisin. Hän haaveilee jediritariudesta ja siitä, kuinka hän jonakin päivänä voisi matkustaa maailmoihin joista hän on vain kuullut tarinoita kerrottavan. Ja siitä, kuinka hän voisi joskus vapauttaa itsensä ja rakastetun äitinsä orjuudesta. Hänen ainoa toivonsa piilee poikkeuksellisissa vaistoissaan ja merkillisessä lahjakkuudessa ymmärtää asioiden "oikeus" - nämä kyvyt tekevät hänestä yhden planeetan lahjakkaimmista rakettireen kilpa-ajajista.
Toisaalla galaksissa jediritari Qui-Con Jin ja hänen oppipoikansa Obi-Wan Kenobi määrätään suojelemaan Amidalaa, nuorta Naboon kuningatarta, joka yrittää estää Kauppaliiton aluksia saartamasta kotiplaneettansa. Tämä tehtävä saa Qui-Conin, Obi-Wanin ja kuningattaren nuoren palvelijattaren Tatooinen hiekanpyyhkimille kaduille juuri siihen kauppaan, jossa orjapoika Anakin Skywalker puurtaa ja unelmoi. Ja juuri tämä odottamaton tapaaminen toimii alkuna draamalle, josta tulee kasvamaan legenda...

Star Wars Episodi 1 Pimeä uhka -kirjan loi George Lucasin yhtiö nimeltä "Lucas Books". Kirja perustuu elokuvaan, joka tehtiin vuonna 19. toukokuuta 1999. Valitsin tämän kirjan, koska olen nähnyt kyseisen elokuvan ja olen aina pitänyt Star Wars elokuvista, peleistä ja kirjoista.

Kirjaa lukiessani tiesin aina, mitä seuraavaksi tapahtuu. Kirjassa oli kuitenkin muutamia kohtia, joita ei näytetty tai  mainittu itse elokuvassa. Myös kaikki vuoropuhelut olivat pidempiä kuin elokuvassa. Esimerkiksi henkilö Darth Maul, joka oli sith eli jedin vastakohta ja vihollinen, käytti elokuvassa vain kolmea lausetta: "Vihdoinkin näyttäydymme jedeille.", "Vihdoinkin saamme kostomme." ja "Kyllä mestari". Kirjassa oli ainakin yli 25 Darth Maulin vuoropuhelua.

Star Wars Episodi 1 Pimeä Uhka sijoittuu kauas tulevaisuuden aikaan, jolloin ihminen oli tekemisissä muiden avaruusolioiden kanssa. Galaksin planeetat muodostavat Galaktisen Tasavallan, jota johdetaan Coruscant nimiseltä planeetalta. Coruscant on tulevaisuuden Maapallo, joka koostuu vain yhdestä kaupungista, mikä levittäytyy ympäri planeettaa. Coruscantissa asuu yli 1 biljoonaa olentoa.
Kirjassa esiintyy huumoria Qui-Conin ja Obi-Wan Kenobin välillä.




7 kommenttia: