sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kiersten Whiten mukaansa tempaava fantasia kirja Paranormaali

     Paranormaali on ensimmäinen osa Kiersten Whiten kirjoittamasta trilogiasta. Valitsin tämän kirjan, koska se vaikutti mielenkiintoiselta ja kirja ei ollut liian pitkä.
                                                                                                      
     Kirja kertoo 16-vuotiaasta Eviestä, joka työskentelee KPHV:ssa eli Kansainvälisessä paranormaalien hallintavirastossa, jossa jäljitetään, rengastetaan ja uudelleen sijoitetaan mystisiä olentoja. Hän on työskennellyt siellä kahdeksanvuotiaasta lähtien, jolloin hänellä havaittiin olevan kyky nähdä yliluonnolliset olennot heidän naamioidensa läpi. Evien paras ystävä on merenneito Lish, ex poikaystävä hullu keiju nimeltä Reth ja hän kantaa aina mukanaan pinkkiä etälamautin Ellaa. Yllättäen paranormaaleja alkaa kuolla ja KPHV:n keskukseen murtautuu mystinen muodonmuuttajapoika Lend. Evien salainen haave olisi kuitenkin elää vain aivan normaalia teinitytön elämää.
     
     Teoksessa esiintyy paljon paranormaaleja olentoja, mutta ne eivät ole samanlaisia kuin useimmissa fantasia kirjoissa. Esimerkiksi vampyyrit eivät ole seksikkäitä jumalolentoja vaan heikkoja ruumiita ja keijut eivät ole auttavaisia ja suojelevia vaan ilkeitä kiusankappaleita. Tarinassa on kaksi maailmaa, joista toinen on samanlainen kuin missä me nyt elämme ja toinen on keijujen valtakunta. Maailmojen välillä matkustetaan portaalien lävitse, jota vain keijut voivat käyttää. Muut olennot voivat päästä keijumaailmaan vaan keijujen ohjatessa heidät perille. Kirjan hirviö on Violet, joka syö paranormaalien sieluja. En kuitenkaan pitänyt häntä hirviönä, koska hän vaikutti vain vähän eksyneeltä tytöltä joka ei tiennyt paremmasta.

     
     Pidin kirjasta, koska se ei ollut aivan samanlainen kuin muut lukemani fantasia kirjat. Se oli myös nopeatempoinen joten mielenkiinto säilyi koko kirjan ajan. Lopussa kun Violet tuli kuvioihin kirja muuttui vähän sekavaksi, mutta muuten kirja oli selkeä ja helppolukuinen. Suosittelisin kirjaa erityisesi niille, jotka ovat lukeneet fantasia kirjoja ennenkin sillä kirja ei ollut ihan tavallinen fantasia kirja.

4 kommenttia:

  1. Kirja kuulostaa jännittävältä ja voisin itsekin harkita sen lukemista tekstisi perusteella! :)

    VastaaPoista
  2. mielenkiintoinen teksti :):):):)

    VastaaPoista
  3. Tässä kyllä näkee että kirjaa on pohdittu, ja ainakin suuremmaksi osaksi luettu. Kirjasta kerroit myös taitavasti ilman liiallista juonen paljastumisia. Hyvin hoidettu Aini :-)

    VastaaPoista
  4. Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Hyvin kuvattu ja pohdiskeltu teksti ! :-)

    VastaaPoista