sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Henry N. Beardin ja Douglas C. Kennedyn hauska parodia Loru sorbusten herrasta.

Päädyin valitsemaan Henry N. Beardin ja Douglas C. Kennedyn kirjoittaman Loru sorbusten herrasta. Kirja on parodia J. R. R. Tolkienin mestariteoksesta Taru sormusten herrasta. Halusin lukea kirjan, koska olen lukenut kaikki Taru sormusten herrat ja halusin nähdä miten lempi kirjoista tehty parodia näyttää, enkä pettynyt! Pidin kirjasta kovasti ja kirjan härski huumori iski minuun. Se oli hyvin kirjoitettu, teksti oli sujuvaa ja kuten sanoin huumori iski minuun ja nauroin ääneen lukiessani kirjaa.
  Kirja kertoo höpöttien, velhon, kahden ihmisen, kääpiön ja haltijan seikkailusta Mormoriin. Höpötit Fritzu, Spam, Mersu ja Pepsi saivat Goodgulfilta tehtäväksi viedä sormuksen haltijakaupunkiin Riv'n'delliin. Matkalla he saivat Sauruksen palvelijat Nasalsprayt peräänsä. Matkalla he tapasit ystäviä sekä vihollisia. Fritzu sai tehtäväkseen viedä sormus Mormoriin ja tuhota Saurus. Matkalleen hän sai mukaan Goodgulfin, höpöttiystävänsä, Gimpin, Legolandin, Borofinin ja Arakornin.
  Taikuutta ja magiaa ei kirjassa sinänsä ollut, ennemminkin sitä käytettiin vain vitsinä esim. Goodgulfin "taiat" olivat taikurien silmönkääntötemppuja. Hirviöitä kirjassa kuitenkin oli, peikkoja, lohikäärmeitä ja sen sellaisia. Minusta oli hauskaa miten örkit Taru sormusten herroista oli vaihdettu narkkareiksi.
   Kirjan huonoja puolia olivat se kun hyvyyttä ja pahuutta ei niinkään kuvailtu. Toki selvisi että Saurus ja paholaisen tapaiseksi kuvailtu hirviö Mörssärikarju kuvasivat pahuutta, mutta siihen se jäi. Kirjassa hyvyyskin jäi hieman kuvailematta sillä höpötit kuvailtiin oravien kanssa kinasteleviin ja roistomaisiksi henkilöiksi. Kaikki kirjan henkilötkin olivat kuvattu hieman roistomaisiksi ja idiooteiksi kuvattu, mutta se antoi kirjalle huumoria ja hauskoja kohtia. Kirjan tapahtumat sijoittuivat luultavasti keskiajalle Ala-keski maahan. Kirjassa mainittiin kuitenkin nykyaikaisia tavaroita ja kauppoja jne.
   En usko kirjan vaikuttavan lukijaan mitenkään, mutta vaikka ei pitäisi lukemisesta silti lukea tämä kirja sillä se on todella hauska ja jos tykkää mustasta huumorista niin tämä kirja saa kyllä nauramaan!

4 kommenttia:

  1. Aika karvaista tekstiä olet kirjoittanut olen todella yllättynyt sinun taidoistasi kirjoittaa blogitekstejä:) Hyvä Kalle!!

    VastaaPoista
  2. Hienoa tekstiä Kalle! Olet hyvin tiivistänyt kaiken oleellisen lyhyeeseen tekstiin :-) kuva olisi piristänyt blogipostaustasi, mutta muuten tässä ei ole mitään moitittavaa!! Suositteletko kirjaa muille? :-):-)

    VastaaPoista
  3. Olet kuvaillut kirjaasi erittäin taidokkaasti! Tekstisi saa aikaan himon lukea kirjaa. ;);)

    VastaaPoista
  4. Hyvä teksti.Kirja kuulostaa hauskalta, ja teksti luo mielenkiinnon lukea kyseisen kirjan. Itse en ole lukenut taru sormusten herrasta-kirjoja, suositteletko kirjoja luettaviksi?

    VastaaPoista