sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Hobitti eli sinne ja takaisin

Hobitti eli sinne ja takaisin on ensimmäinen John Ronald Reuel Tolkien (J. R. R. Tolkien) julkaisema kirja, joka julkaistiin alunperin vuonna 1937 ja suomennos vuonna 1985. Kirjan valitsin sen takia koska olen nähnyt kaikki hobitti elokuvat ja halusin mielenkiinnostani tietää kuinka paljon kirja eroaisi elokuvasta. Kirja on melko helppolukuista, mutta sivumäärä on sopiva joka on noin 300.

Juoni kertoo nuoresta hobitin alusta nimeltä Bilbo, joka kutsutaan velhon Gandalf toimesta valloittamaan 13 muun kääpiön kanssa kääpiöiden vuorta nimeltä ''Erebor yksinäinen vuori'' joka on täynnä aarteita ja rikkauksia, mutta vuori ei olekkaa vaaraton vaan sitä vartio yksinäinen lohikäärme Smaug. Matkan varrella tulee kuvaan myös örkkejä, haltioita, peikkoja ja monenlaisia kammotuksia. 

kirjan lukeminen oli kivaa sillä tiesi entuudestaan hieman, mutta kirja osasi yllättää hieman erilaisilla yksityiskohdillaan. 

Kirja on Fantasiaa ja tietenkin siinä on magiaa ja taikaa mutta ei paljoakaan. Velhoja ja haltioita jotka käyttävät valkoista magiaa ja noita joka käyttää mustaa magiaa. Kirjassa on myös taikasormus.

Hyvät ja pahat ovat keskeinen asia, sillä paha koittaa voittaa hyvän rauhan ja päästä valtaan. hyvä kuvaillaan rauhana ja ilona ja paha kuvataan kammotuksina ja sotaisana. Hyvä voittaa yleensä pahan mutta voittaako se nyt?

Hirviöitä on niin monta erilaista kuin jaksaa kuvitella. eläimellisiä hirviöitä on muutama. Jotkin hirviöt ovat ihmismäisiä niiden puhetyyliltään ja ruumiin muodoltaan ja ne kävelevät kahdella jalalla.

Kirjassa esiintyy peikkoja ja lohikäärme. Muita mytologian olentoja ei ole.

Tarinan sankari on kääpiö nimeltä Thor Tammikilpi ja roisto on örkki nimeltä Azog. Heillä on pitkä historia vastakkain, koska Thor katkaisi Azogilta toisen käden. Yhteistä näillä hahmoilla on johtajamainen olemus.

Kirjan paholaista muistutta hahmo on Dol Guldurin noita nimeltä Sauron, hän kokoaa vihollisten armeijaa. Maailmankuvaus on pelkkää yhtenäistä fantasiamaailmaa.

Yhteiskunta on tavallinen ihmisten ja olentojen kansa jotka elivät samoissa olosuhteissa ja taidoilla kuin euroopan keskiajan ihmiset.

Vaikka kirja on puoliksi totta ja puoliksi fiktiota niin kirja ei itselläni ainakaan vaikuttanut moraaliini.


6 kommenttia:

  1. Muuten hyvä blogikirjoitus, mutta oikeinkirjoitukseen voisi parissa kohtaa panostaa hieman enemmän.

    VastaaPoista
  2. Erittäin hienosti arvioitu, koska juoni ei paljasta liikaa mutta tarpeeksi herättämään mielenkiinnon. Yksityiskohtiakin oli juuri sopivasti. En sitten tiedä onko hobitti niinkää puoliksi totta

    VastaaPoista
  3. Oikein kaunista ja sievää tekstiä yolonakki :) olen ylpeä sinustakin:)

    VastaaPoista
  4. Sen johtaja kääpiön nimi on Thorin, Marvel ei kirjoittanut Hobittia

    VastaaPoista
  5. Sen johtaja kääpiön nimi on Thorin, Marvel ei kirjoittanut Hobittia

    VastaaPoista
  6. Hei,
    Anteeksi, mutta vain kertoakseni, että olemme paikkakunnan yhteiskunta ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille liiketoiminnan laajentamiseksi tai ostokseksi. Korko on 3% vuodessa.
    Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai whatsapp.

    Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

    VastaaPoista