sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Jude Watsonin kirjoittama Star Wars Jeditehtävä: Kunnian polku

                             
Luin Jude Watsonin kirjoittaman Star Wars Jeditehtävä: Kunnian polku -kirjan. Päädyin kirjaan, koska halusin selvittää voisiko siitä tulla itselleni mieluisa kirjasarja. Kirjan valitsemiseen vaikutti myös se, että pelkäsin valitsevani kirjan jota en jaksa lukea ja näin ollen päädyin valitsemaan tutun ja turvallisen Star Wars -aiheisen kirjan.

 Kirja sijoittuu Star Wars: Episode I ja Episode II elokuvien väliin. Kirja kertoo Obi-Wan Kenobin oppipojasta Anakin Skywalkerista. Kirjan alussa Anakin on orjana hänen kotiplaneetallaan Tatooinella. Planeetalle hyökkää orjakauppias Krayan, joka kaappaa ja tappaa monia orjia planeetalta.

 Seuraavaksi kirja hyppää aikaan, jolloin Anakin on jedin oppipoika. Anakin menee mestarinsa kanssa Ilum planeetalle kokoamaan Anakinin oman valomiekan. Valomiekkansa koottua Anakin ja
Obi-Wan saavat tehtävän jedineuvostolta. Heidän tehtävänään on suojella Colicoidialusta
orjakauppiaan hyökkäyksen varalta. Colicoidit ovat yksi galaksin monista roduista ja he ovat luonteeltaan äkäisiä. Anakinin tajuaa, että orjakauppias on Krayan. Henkilö, joka hyökkäsi kuusi vuotta sitten hänen kotiplaneetalleen tappaen ja kaapaten planeetalla asuvia ihmisiä ja olentoja.

 Kirjassa huumoria esiintyy vain vähän. Pidin kirjasta, koska siinä oli Star Wars elokuvissakin esiintyneitä piirteitä joista pidän. Kirja oli sen verran mielenkiintoinen, että välillä jäin pidemmäksikin aikaa kirjan pariin, mikä ei ole minulle tyypillistä. Kirja oli hieman erilainen mitä kuvittelin esimerkiksi taisteluiden puolesta. Kirja ei todellakaan ollut mitään jedimiekoilla huitomista koko aikaa niinkuin jotkut saattaisivat kuvitella. Kirjassa myös sen lyhykäisyyden takia kiirehdittiin erittäin paljon, joka hieman harmitti jälkeenpäin.

 Mielestäni kirja oli mielenkiintoinen ja positiivinen kokemus. Suosittelen kirjaa kaikille niille, jotka pitävät Star Wars elokuvista ja pitävät edes hieman kirjojen lukemisesta.

5 kommenttia:

  1. Hyvä teksti. En ole itse lukenut taikka katsonut Star Wars kirjoja tai elokuvia ja luulin, että niissä taistelut ovat pelkästään jedimiekoilla heilumista, mutta näin ei siis olekaan. Oletko itse katsonut Star Wars elokuvia?

    VastaaPoista
  2. Aika hyvin kirjoitettu ja kertoo tarpeeksi kirjasta ilman että paljastaa liikaa juonesta

    VastaaPoista
  3. Aika hyvin kirjoitettu ja kertoo tarpeeksi kirjasta ilman että paljastaa liikaa juonesta

    VastaaPoista
  4. Sujuvasti kirjoitettua tekstiä, kuva olisi kuitenkin ollut ihan mukava. Miten Star Wars -elokuvien näyttävät ja efektirikkaat taistelukohtaukset toimivat kirjamuodossa?

    VastaaPoista
  5. Hyvä kirjoitus. Itse luin kyseisen kirjasarjan toisen osan, palkkionmetsästäjät, josta pidin. Huomasin itsekin lukiessani sitä jääväni välillä pidemmäksi aikaa kirjan pariin.

    VastaaPoista